Wat doen wij?

LelyCycle helpt bedrijven en particulieren bij het afvoeren van afval. Naast onze milieustraten op onze recyclingvestiging, adviseren we u ook graag. Door afval te scheiden op de plek waar het vrij komt, bespaart u als bedrijf vele procenten op uw afvalkosten en is het afval geschikter om te recyclen. Dat is goed voor iedereen.

Groenafval Composteren

De compost die LelyCycle levert wordt samengesteld uit een mengsel van blad, riet, snoei-afval, maaisel en andere groenstromen. Belangrijk is een goede mix, beluchting, bevochtiging en het omzetten van de compost in wording. De compost wordt opgeslagen om te rijpen waarna het klaar is voor gebruik als grondverbeteraar.

Puin

Puin bestaat in hoofdzaak uit beton- en metselwerk, tegels, dakpannen, stenen en steengruis en ballastgrind. Deze afvalstroom komt vrij bij het bouwen, renoveren en slopen van gebouwen, bouwwerken en wegen. LelyCycle zamelt puin in met afzetcontainers op bouw- en slooplocaties, maar ook in bulk vanuit projecten die al dan niet in eigen beheer worden uitgevoerd.